Rahvusvaheliseks Lastekaitsepäevaks: Vene Kultuurikeskuses toimus lasteooperi “Tareke” esietendus

Rahvusvaheliseks Lastekaitsepäevaks: Vene Kultuurikeskuses toimus lasteooperi “Tareke” esietendus

Kallid sõbrad!

Rahvusvaheliseks lastekaitsepäevaks valmistas Vene Kultuurikeskus kingituse oma kõige väiksematele vaatajatele, emadele ja isadele, vanaemadele ja vanaisadele – lasteooperi „Tareke“ esietendus! 

See lõbus ja õpetlik lugu on sellest, kuis nõrgemad, kuid sõbralikud, leidlikud ja vaprad loomad võitsid tugevaid ja kavalaid kiskjaid. Samuil Maršaki värssmuinasjutt imelisest tarekesest, kuhu asusid elama Konn, Hiir, Kukk ja Siil. Nende sõbralikku elu otsustasid häirida kolm metsa kurikaela: Rebane, Hunt ja Karu. Punakarvalisel sindrinahal õnnestus isegi Kukk kinni krabada, kuid sõbrad päästsid ta. See ooper on sõprusest, vastastikusest väljaaitamisest ja vaprusest!

Tuntud Tallinna helilooja, paljude lasteooperite autor Vladimir Ignatov viisistas meile lapsepõlvest tuntud loo, millest sündis uus lasteooper „Tareke“. „Tarekese“ laulavad nooremad Vene Kultuurikeskuse laste kooristuudio „Allegro“ kasvandikud, Svetlana Zaugarova juhendamisel. Klaveril – muusika autor, maestro Vladimir Ignatov. Muinasjutuvestja rollis esines näitleja Eduard Toman. Lavastaja Irina Tomingas, kunstnik Ksenia Harkmaa.