Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

«Armas kodumaa» – Vene Kunstnike Ühenduse Eestis ja Grupi N maalinäitus

Vene Kultuurikeskuse parem ja vasak galeriid, 2. korrus. Sissepääs vaba.

17.09.2024 13.10.2024


Rahvuskultuuride päevad 2024 Vene Kultuurikeskuses 14. – 24. septembril

Ürituste üldajakava leiate siin.

Me kõik oleme erinevad, kuid kõik me elame ühtse taeva all, teame ning tunneme üksteise kultuure, austame vastastikuseid kombeid ja traditsioone. Kohtumiseni Eesti rahvuskultuuri päevadel Vene Kultuurikeskuses!

Üritused toimuvad vene keeles.  

KÕIKIDELE ÜRITUSTELE ON SISSEPÄÄS VABA!

17. septembril kell 16.00 Vene Kultuurikeskuses toimub Vene Kunstnike Ühenduse Eestis ja grupi N vernissage.   

Näituse nimetus – “ARMAS KODUMAA” – väga lihtne ja, samaaegselt, mitmeti mõistetav, peegeldades toimuvate maailmasündmuste olemust.

Näitus on temaatiline ja esitatud teema on sedavõrd laialdane ja sisuküllane, et selle tõlge värvide ja joonte keelde nõuab igalt osalejalt teatud intellektuaalset pinget teostamaks vähemalt küpsele põlvkonnale tuntud viisirida: „Millest saab alguse Kodumaa? Pildist sinu aabitsas…“

Vägagi võimalik, et suurem osa lahendustest saab olema esitatud maastikumaali võtmes, mis ongi mõistlik. Isamaa – mõiste on suuresti territoriaalne, konkreetne, nii öelda – Kodupaik. Kuid võimalikud on ka muud lahendused, inversioonsed – kogu planeet, kosmos, maailmakõiksus, sugulaslikkus, vaimu ja ühtsuse määrast seostatav millegi kõrgemaga, kui meie maailm oma hädade ja viletsusega. Ja see on juba – ikoon, või miski seotud vaimse kujundiga, Taevariigiga.

Natüürmordi žanris esineb jällegi suurem mitmekesisus. Need on nii maised viljad, millega on rikastatud kodupaik. Natüürmordid kalapüügiga, ulukiga, seeni ja marju täis korvidega, ühesõnaga – Maa Andidega. Ja maalid õdusa teejoomisega, hommikusöögid, suupisted, karafinid, pokaalid, kõik, mida sedavõrd hoolsalt edastasid „väikesed hollandlased“, ja miks mitte, see on siiski – eluhümn, vaikelu pidustus. Ja sellele ongi pühendatud näitus – mis on INIMESE KOHT MAAPEAL, TEMA KODUMAAST, TEMA ELUKESKKONNAST.

Kutsutud on kõik huvilised ühinemaks vaatlema kaunidust maalikunstis ja graafikas, meie kunstnike siiraste katsete näitel tuua killukese oma maailmanägemusest vaatajate, sõprade ja kolleegideni.

Ja veel: näituse plakatil on toodud Anatoli Umerenkovi (02.11.1936 – 04.09.2024) töö, mis kui reekviem kõlab ja täidab sündmust erilise filosoofilise mõtte ja sisuga.

Näitus on avatud kuni 13.10.2024. a.


Lugupeetud külastajad!

VENE KULTUURIKESKUSE NÄITUSED ON AVATUD:

  • E – R: 14.00 – 19.00
  • L, P: 11.00 – 19.00
  • Näituseid saab külastada samuti ürituste toimumise ajal.

Ootame kõiki huvilisi!