Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Slaavi kirjakeele ja kultuuri päevad 2024: «Minu lemmik muinasjutt» – stuudio 5+5 ja Vene Kultuurikeskuse stuudio ARTEC laste maalinäitus

Vene Kultuurikeskuse vasak galerii, 1. korrus. Sissepääs vaba.

20.05.2024 10.08.2024

Slaavi kirjakeele ja kultuuri päevad 2024: «Minu lemmik muinasjutt» – stuudio 5+5 ja Vene Kultuurikeskuse stuudio ARTEC laste maalinäitus

“Minu lemmik muinasjutt”

Esmaspäeval, 20. mail kell 16:00 Vene Kultuurikeskuse 1. korruse vasakpoolses galeriis, pidustuse Slaavi kirjakeele ja kultuuri päevad – 2024 raames, toimub laste kunstistuudio 5+5 ja Vene Kultuurikeskuse kunstistuudio ARTEC maalikunsti ja graafiliste tööde näituse avamine.

Juba näituse nimetusest – “Minu lemmik muinasjutt” – on selge, et kujundid on seotud süžeedega kirjandusest, muinasjuttudest, müütidest, eepilistest rahvapärimustest, ühesõnaga, tekstidest, varandusest, millega on inimkond õnnistatud tänu kirjakeelele.

Ja kes milliseid muinasjutte loeb ja armastab ja kes milliseid illustratsioone joonistab – selles seisnebki intriig ja näituse olemus. Ja muidugi, alati on ülimalt huvitav võrrelda enese arusaama juba ette teada tegevusest muinasjutus sellega, kuidas see on lahendatud noore kunstniku poolt tema illustratiivses esitluses, tema maalis.

Vene Kultuurikeskus kutsub kõiki huvilisi näitusele, et toetada noori andeid, nende vanemaid ja muidugi juhendajaid – Patritsia Tõškevitšit ja Valeri Lauri.

SISSEPÄÄS VABA.

Näitus on avatud kuni 10. augustini 2024.

VENE KULTUURIKESKUSE NÄITUSED ON AVATUD:

  • E – R: 14.00 – 19.00
  • L, P: 11.00 – 19.00
  • Näituseid saab külastada samuti ürituste toimumise ajal.

Ootame kõiki huvilisi!