Vene Kultuurikeskuses tähistati Pjotr Tšaikovski sünnipäeva

Vene Kultuurikeskuses tähistati Pjotr Tšaikovski sünnipäeva

Vene Kultuurikeskus jätkab kontsertide sarjaga, mis on pühendatud suurte heliloojate sünniaastapäevaks.

Teisipäeval, 7. mail, Vene Kultuurikeskuse Väikses saalis toimus kontsert, mis oli pühendatud suure vene helilooja, pedagoogi, dirigendi ja muusikakriitiku Pjotr Tšaikovski sünnipäevale.

Tšaikovski muusikaline pärand on esitatud erinevates žanrites – kümme ooperit, kolm balletti, seitse sümfooniat, 104 romanssi, mitmed sümfoonilised teosed, kontserdid ja kammerlikud instrumentaalansamblid, kooriteosed, kantaadid, klaveriminiatuurid ja klaveripalade tsüklid. Tšaikovski looming on tunnustatud kogu maailmas ning see on avaldanud suurt mõju maailmamuusika arengule. Vene muusika suurteosed on ooperid «Jevgeni Onegin», «Padaemand», balletid «Luikede järv», «Uinuv kaunitar», «Pähklipureja», 6. sümfoonia, klaverikontsert nr 1 b-moll, «Aastaajad» klaverile.

Õhtu külalistele kõlas vokaal- ja instrumentaalmuusika.

Kontserdil osalesid: Alla Popova (sopran), Lilia Palinkaš (sopran), Zhenya Hovsepyan (metsosopran), Stanislav Šeljahhovski (bass), Aleksandr Nekrassov (bariton), Anna Khachaturyan (klaver), Vladimir Skamnitski (viiul), Vladimir Ignatov (kontsertmeister, klaver).

Täname kõiki pidustusel osalemise eest!